АДРЕНАЛИНСКА ТРКА ДРЖАВНИХ КЛУБОВА: Сомборци тријумфовали у ауто кросу

Ј. Л.

11. 05. 2021. у 20:21

ПРОТЕКЛОГ викенда на „Сомборској арени“ у Ранчеву, највећој и најлепшој адреналинској стази у региону, одржано је ауто-крос такмичење „Батинска битка 2021“.

АДРЕНАЛИНСКА ТРКА ДРЖАВНИХ КЛУБОВА: Сомборци тријумфовали у ауто кросу

Фото: Ј. Л.

Жестоке борбе водило је 60 такмичара из пет државних клубова. У класи 1 победу је однео Велибор Костић из АСУ „Viktori“ Инђија, у класи 2 Петар Цикота АСУ „Syrmien“ Рума, у класи 3 Борислав Радосављевић АМСК „025“ Сомбор, у класи 4 Ненад Ристић АСУ „Syrmien“ Рума, у класи 5 Драган Зарић АМСК „025“ Сомбор и у класи 6 Матија Улемек АСУ „Viktori“ Инђија.

У генералном пласману клубова тријумфовао је сомборски АМСК „025“ чиме је додатно оправдана титула Националног шампиона за 2020. годину.

Ово је уједно била прва трка националног и отвореног шампионата Србије, следе такмичења у Руми и Српском Милетићу, а завршна трка шампионата заказана је за септембар на сомборској стази, која би први пут у историји града била међународног карактера, односно под управом Европске аутомобилистичке федерације „ FIA“.

Сомборска стаза добила је сертификат од више европских клубова и самим тим је остварила право да буде домаћин овог престижног такмичења.

Организатори су АМСК „025“ Сомбор, Град Сомбор и Спортски савез града Сомбора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ТРИ ДЕСТИНАЦИЈЕ - ТРИ ФЕНОМЕНАЛНА XANADU ХОТЕЛА: Ни са једним нећете погрешити, који год да буде ваш избор за одмор