ПРИЗНАЊА ДАВАОЦИМА КРВИ ЗА ХУМАНОСТ: На њихов Национални дан Црвени крст у Параћину организовао свечаност

З. Рашић

11. 05. 2021. у 18:22

НАЦИОНАЛНИ дан добровољних давалаца крви, 11. мај, параћински Црвени крст обележио је данас свечаношћу на којој су уручена признања вишеструким даваоцима драгоцене течности.

ПРИЗНАЊА ДАВАОЦИМА КРВИ ЗА ХУМАНОСТ: На њихов Национални дан Црвени крст у Параћину организовао свечаност

Фото: ЦК Параћин

Уручене су захвалнице и књиге победницима ђачког ликовног и литерарног конкурса “Крв живот значи”. И даваоцима, и ученицима, захвалио се пре поделе награда др Мирослав Петровић, председник ЦК.

И поред изузетно неповољне ситуације за донирање крви због ковида, у параћинској општини протекле године прикупљено је више од 500 јединица крви, рекао је Петровић пре него што је уручио признања онима који су крв дали 35 и више пута, а било их је око петнаест. Како је објаснила Александра Атанацковић из ЦК, уручене су и две плакете “Широко срце” и то Месној заједници Дреновац и параћинској Електродистрибуцији, из којих долази велики број давалаца.

На конкурс “Крви живот значи” пристигло је стотину радова из осам основних школа и две средње, а у њима ученици су поручили одраслима да се прикључе великој породици давалаца крви. Шансу за то имаће већ у четвртак, када је наредна акција у Параћину.

Инспирација могу да им буду двојица хуманиста, Томислав Милисављевић и Горан Јанковић који су, заједно, до сада дали укупно око 60 литара крви. Томислав је поклонио животну течност досад 85, а Горан 78 пута.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)