ВАКЦИНА ЈЕДИНИ ЛЕК: У Прибоју имунизовано преко 50 одсто грађана

А.Ровчанин

11. 05. 2021. у 18:12

ДА је вакцина једни лек против пандемије вируса корона, схвата све више наших грађана, па је имунизација све масовнија.

ВАКЦИНА ЈЕДИНИ ЛЕК: У Прибоју имунизовано преко 50 одсто грађана

Фото: А. Ровчанин

Општина Прибој, је у самом врху Републике Србије по броју вакцинисаних, у односу на број становника. До сада је прву дозу вакцине примило 10.405, житеља ове општине, док се ревакцинисало њих 6839. Грађанима су на располагању бројни вакцинални пунктови, било да се ради о пријављенима преко Е-управе или вакцинацији без заказивања, а мобилни тимови Дома здравља присутни су и у већини прибојских села.

На основу исказаног интересовања радника, запослених у компанијама "Слободне зоне Прибој", вакцинација је обављена на њиховим радним местима, што су искористили запослени, којима радне обавезе нису дозвољавале да се благовремено вакцинишу.

За један дан у Слободној зони Прибој вакцинисани су запослени из три компаније, чиме су задовољни били у мобилном тиму Дома здравља Прибој.

- Пре свега, радује чињеница да су и радници и њихови претпостављени, привредници, схватили значај имунизације, па ћемо, зависно од интересовања радника, овај тренд наставити и у наредном периоду - рекла је др Алма Струјић, вођа мобилног тима Дома здравља Прибој.

Вакцинацији на радном месту, одазвали су се радници шпанске фирме "Рефиса", пожешке компаније "Инмолд", а најбројнији су били радници турске фирме "Флекс академи", која тренутно у Слободној зони Прибој запошљава највише радника.

- Препознали смо значај здравља наших радника за наш производни процес, па смо и до сада примењивали све прописане мере. Вакцинација, поготову овако на радном месту, значи и нама као компанији, али и радницима - рекао је Шафак Октанај, генерални директор компаније "Флекс академи".

Да имунизација буде што успешнија, Дом здравља Прибој излази у сусрет свим заинтересованим грађанима, па се тако разговарало и о организованој вакцинацији спортиста и спортских радника, кроз клубове али и асоцијацију спортских колектива.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)