ДОДЕЉЕНА ПРИЗНАЊА АП ВОЈВОДИНЕ: Професору Остојићу "Миланковић", а Стојкову "Јовановић"

Ј.С.

10. 05. 2021. у 18:29

ДОБИТНИК Покрајинског признања у области науке „Милутин Миланковић" за 2020. годину је редовни професор Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Новом Саду проф. др Сергеј М. Остојић, а лауреат у области уметности „Павле Јовановић" је академски сликар Драган Стојков - једногласно је данас одлучила Комисија за доделу Покрајинске награде и покрајинских признања у Новом Саду.

ДОДЕЉЕНА ПРИЗНАЊА АП ВОЈВОДИНЕ: Професору Остојићу Миланковић, а Стојкову Јовановић

Фото: Printscreen

Доктора медицинских наука Сергеја М. Остојића, за изузетан допринос научним истраживањима у области примењених биомедицинских наука, као и за укупан научни ангажман у земљи и иностранству, за добитника признања које носи име једног од највећих српских научника Милутина Миланковића предложио је управо Факултет спорта и физичког васпитања.

Академског сликара Драгана Стојкова, за посебан допринос уметничком стваралаштву и бројним сегментима културног живота, за добитника признања које носи име једног од највећих српских сликара Павла Паје Јовановића, предложила је Галерија Матице српске. Комисија је у образложењу своје одлуке навела да је Стојков уметник континуитета који је у свом раду овековечио најмаркантније елементе српске и војвођанске културе уз доследни стваралачки израз промовисан у земљи и иностранству.

Лауреатима ће признања  бити уручена 15. маја, који је као датум од покрајинског значаја установљен поводом одржавања Мајске скупштине одржане у Сремским Карловцима, на којој је 1848. године проглашено стварање Српске Војводине.

Комисију која је донела одлуку о признањима чине професори Универзитета у Новом Саду: др Ненад Крстић (председник), Агота Виткаи Кучера и Павле Будаков, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић, главни и одговорни уредник листа „Дневник" Нада Вујовић и легендарни одбојкаш Слободан Бошкан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)