ГРАДОНАЧЕЛНИК ВРАЊА: Вакцинација иде у добром правцу, али је потребно и даље радити на имунизацији становништва

Ј. С.

10. 05. 2021. у 09:35

НА територији Града Врања укупно је вакцинисано 35.866 особа.

ГРАДОНАЧЕЛНИК ВРАЊА: Вакцинација иде у добром правцу, али је потребно и даље радити на имунизацији становништва

Фото: Архива

Само прву дозу примила су 19.444 лица, а другу 16.422. Прву и другу дозу Синофарм вакцине примило је 26.184 лица, Фајзер 4.483, Спутњик V 4.744, док је прву дозу Астра Зенека вакцине примило 455 грађана.


Градоначелник Врања др Слободан Миленковић каже за "Новости", да је срећан што људи схватају колико је важно примити вакцину, али да још има има скептика.

- Захваљујем се свим грађанима који су својим примером помогли ову колективну борбу. Наш град је прошлог лета имао јак талас пандемије и мислим да је важно да сада када постоји излаз што више људи прими вакцину. Сви они који су прележали корону такоже не треба да избегавају вакцинацију, о чему стално говоре епидемиолози. Због тога још једном позиван грађане да искористе могућност доступности вакцина и заштите се – каже Миленковић за "Новости".

Као први човек Штаба за ванредне ситуације нарочито је задовољан што се вакцинација спроводи не само у граду већ и у сеоским месним заједницама и приградским насељима.
С обзиром на велики брог грађана Врања који су добили битку са короном, као и број вакцинисаних, све више се говори о колективном имунитету.

Ипак, градоначелник Врања др Миленковић сматра да је још увек рано говорити о томе, те да је најважније спровести период имунизације и заштитити што већи број становника.
До сада је на вакционалним пунктовима у Врању вакцинисано и 949 грађана Републике Северне Македоније.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)