СРБИ НА ПОБЕДНИЧКОМ ПОСТОЉУ У АЛБАНИЈИ: Наши параглајдеристи освојили две медаље у конкуренцији 70 такмичара (ФОТО)

Ј. Ј. БАЉАК

09. 05. 2021. у 15:28

ПРЕДСТАВНИЦИ Србије на међународном параглајдинг такмичењу „Албанија Опен“, одржаном од 6. до 9. маја у месту Влора, остварили су одличан успех и тако потврдили да су и даље у самом врху светског параглајдинга.

СРБИ НА ПОБЕДНИЧКОМ ПОСТОЉУ У АЛБАНИЈИ: Наши параглајдеристи освојили две медаље у конкуренцији 70 такмичара (ФОТО)

Фото: В.С.С

Вршчанин Горан Ђурковић из Спортског параглајдинг клуба „Беркут“ је у појединачној конкуренцији освојио друго место, док је екипно, у тиму са својим суграђанином Драганом Поповом и Иваном Павловим из АК „Кумулус“ из Новог Сада, био трећи.

Овај успех остварен је у конкуренцији 70 пилота параглајдера, након пет такмичарских серија полетања и прецизног слетања на циљ.

Фото: В.С.С

 

Прво место на „Албанија Опену“, који је био део такмичарског календара Светске ваздухопловне федерације, освојио је Борјан Јовановски из Северне Македоније, а треће словеначки пилот Матјаж Слуга.

Боје Србије су, поред освајача медаља, бранили и Слободан и Димитрије Малетић из КВС „Кошава“ из Београда, Милош Тимотић и Марјан Станојевић из АК „Јат“ из Београда, Дејан Марковић из АК „Кумулус“ из Новог Сада и Миодраг Бујић из ПК „Цирус“ са Златибора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)