ЛЕПЕ ВЕСТИ ИЗ НЕГОТИНА: Малишани из овог града добили добро опремљено и безбедно игралиште

С.М.Јовановић

09. 05. 2021. у 14:55

У ГРАДСКОМ парку у Неготину завршена је реконструкција дечјег игралишта које је због учесталог ломљења мобилијара и небезбедности демонтирано још 2018. године.

ЛЕПЕ ВЕСТИ ИЗ НЕГОТИНА: Малишани из овог града добили добро опремљено и безбедно игралиште

Фото: С.М.Ј.

Игралиште, из производног програма “Ђепето игралишта” београдске компаније Креативни градски центар, опремљено је новим, модерним реквизитима за игру најмлађих и у њега је локална самоуправа уложиула нешто више од 3,8 милиона динара.

- Упутио бих апел старијој деци и родитељима да заједно чувамо овај простор да би и наредне генерације имале где да се играју. Сматрамо да је неприлично понашање разлог зашто нека игралишта брже пропадају него што им је век трајања. Ово игралиште ће добити 24-часовни видео надзор због обезбеђења и свако ко се буде понашао вандалски према јавној својини мораће за то и да одговара – рекао је Владимир Величковић, председник општине Неготин.

Фото: С.М.Ј.

 

Љуљашке, тобогани, њихалице, пењалице и друге справе за играње имају сертификат о безбедности у складу са Правилником о безбедности дечјих игралишта. На 300 метара квадратних постављена је гумена подлога која се према важећим законским нормативима одликује високом еластичношћу и способношћу апсорпције ударца, што доприноси високом степену сигурности.

- Циљ је да деца имају уређен простор за игру и нећемо се овде зауставити. Имамо у плану уређење још неколико простора намењених деци. Реконструкција се планира посебно из разлога зато што су нека игралишта преко 30 година стара, у су лошем стању и опасна су за коришћење - додао је Величковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)