ЗА ЛАЗАРЕВЕ ТРЕТМАНЕ МАТИЧНИМ ЋЕЛИЈАМА: Прва овогодишња акција "Хуманитарни понедељак" на новосадском Штранду

Љ.П.

09. 05. 2021. у 12:31

ПРВА овогодишња акција „Хуманитарни понедељак“ ,новосдадског „Градског зеленила“, која ће се одржати у понедељак, 10. маја намењена је осмогодишњем Лазару Арсенићу из Новог Сада.

ЗА ЛАЗАРЕВЕ ТРЕТМАНЕ МАТИЧНИМ ЋЕЛИЈАМА: Прва овогодишња акција Хуманитарни понедељак на новосадском Штранду

Фото градско зеелнило

Он је са непуне две године добио дијагнозу аутизма, од тада креће са дефектолошким и логопедским третманима.

Психолошким тестирањем 2017. године Лазар добија дијагнозу умерене ретардације, а једина нада су третмани матичним ћелијама који стимулишу „успаване“ делове мозга и помажу при говору. За аутизам не постоји лек, али се слика стања детета може ублажити интензивним третманима који су изузетно скупи.

Акција „Хуманитарни понедељак“ новосадског „Градског зеленила“ улази у осму сезону. За протеклих седам година посетиоци Штранда добровољним прилозима помогли су лечење многим грађанима, у највећем броју деци оболелој од ретких болести. У понедељак 10. маја акција се наставља. Тог дана, улаз на плажу се неће наплаћивати, а карту ће заменити добровољни прилози посетилаца у складу са њиховим финансијским могућностима. Кутије у које ће грађани моћи да приложе помоћ биће постављене уз капије Штранда од 8 до 19 часова.

Из „Градског зеленила“ обавештавају суграђане, који имају потребе за оваквом врстом помоћи, да своје захтеве могу донети на главну благајну Штранда.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)