У "ЦРВЕНОЈ" ЗОНИ 28 ПАЦИЈЕНАТА: Епидемилошки пресек за Рудничко-таковски крај

М. Б.

09. 05. 2021. у 12:10

У ТРИ одељења „црвене“ зоне Опште болнице у Горњем Милановцу, тренутно се лечи 28 пацијената. Јутрошњи пресек је, у односу на минуле дане, повољнији јер у последња 24 часа срећом нема ни једног преминулог од ковида-19.

У ЦРВЕНОЈ ЗОНИ 28 ПАЦИЈЕНАТА: Епидемилошки пресек за Рудничко-таковски крај

Фото: М.Б.

- На Грудном одељењу хоспитализовано је седам, 12 на Неурологији, девет на Интерном. Позитиван тест на корона вирус има 23, двоје негативан, троје чека резултате тестирања. Током протекла 24 часа, на лечење смо примили две особе, са симптомима који указују на могућу инфекцију тим вирусом – изјавио је данас др Предраг Шутић, вд. директора те болнице.

Милановачки Дом здравља и даље упозорава, да се број новозаражених у овом крају смањује, али и да сви грађани морају бити опрезни на заразу корона вирусом. Уукупан број оболелих у актуелном пику епидемије, по подацима тог Дома, је 3.250, од којих је 1.488 излечено.

Епидемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна надаље и у актуелном „пику“, према званичним подацима, заражено је укупно 3.250 лица, уз нажалост 117 смртних жртава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)