КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ У НОВОМ БЕЧЕЈУ: Вања Удовичић - Омладина ће имати више простора да се изражава и покаже своје идеје

Љ. П.

08. 05. 2021. у 13:33

ПОКРАЈИНСКИ секретар за спорт и омладину Дане Баста отворио је, заједно са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем, нову просторију Kанцеларије за младе у општини Бечеј.

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ У НОВОМ БЕЧЕЈУ: Вања Удовичић - Омладина ће имати више простора да се изражава и покаже своје идеје

ФОТО: Прес служба покрајинске владе

Најстарија канцеларија за младе у Србији, добила је нови простор у бечејском позоришту, где ће наставити са досадашњом успешном реализацијом пројеката, који доприносе побољшању положаја младих у Бечеју и околним местима. 

Покрајински секретар Дане Баста казао је да је отварање нове просторије Kанцеларије за младе, изузетно лепа и важна ствар за Бечеј и за све младе у тој општини.

- Покрајински секретаријат за спорт и омладину је претходних година подржавао пројекте младих у овој општини – рекао је Баста , додајући да је Бечејска канцеларија за младе  једна од најактивнијих на територији АП Војводине, и да од њих oчекује да у наредном периоду буду још креативнији и да конкуришу са квалитетним пројектима, а ресорни секретаријат ће, као и до сада, наставити са подршком.

Министар Вања Удовичић је истакао да је ресорно министарство у претходном периоду помагало рад младих кроз омладинске организације, с циљем да се њихов положај побољша и да им се омогући да буду креативнији и да се самоизражавају кроз различите пројекте и програме.

- Драго ми је да једна од најстаријих канцеларија за младе у Србији данас отвара нову просторију за рад, где ће млади имати више простора да се изражавају и да квалитетније и боље покажу своје идеје - рекао је Удовичић изразивши задовољство чињеницом да су млади у Бечеји у претходном периоду показали да не одустају од својих идеја.

Удовичић се захвалио Покрајинском секретаријату за спорт и омладину и Општини Бечеј на изузетној подршци омладинској политици. 

Председник Општине Бечеј Драган Тошић казао је да су поред нове просторије Kанцеларије за младе у Бечеју, у претходном периоду отворене канцеларије у Бачком Петровом Селу и Бачком Градишту, а да је у плану отварање канцеларије у Милешеву. 

Он се захвалио ресорном Министарству и Секретаријату на досадашњој подршци и додао да је бечејска Kанцеларија за младе једна од најбоље опремљених у Војводини. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)