НЕДЕЉА ЦРВЕНОГ КРСТА У ПАРАЋИНУ: Тим поводом организован је традиционални пријем код председника Општине

З.Р.

07. 05. 2021. у 22:38

ОПШТИНСКА организација Црвеног крста у Параћину спровешће низ активности обележавајући Међународни дан Црвеног крста и Недељу ЦК која траје од 8. до 15. маја.

НЕДЕЉА ЦРВЕНОГ КРСТА У ПАРАЋИНУ: Тим поводом организован је традиционални пријем код председника Општине

Фото: ЦК Параћин

Тим поводом делегација те организације била је данас на пријему код председника Општине Параћин Владимира Милићевића, а тема разговора биле су активности ове хуманитарне организације и подршка локалне самоуправе за њихово спровођење. Из Црвеног крста су подсетили да су на 21. месту по успешности у Србији, што је велики успех за Параћинце јер постоје чак 183 општинске организације.

Др Мирослав Петровић, председник ЦК, рекао је да је социјална делатност „окосница њихове организације“, посебно у периоду пандемије коронавируса, те да је параћински ЦК испунио све програмске активности по годишњем плану.

У Недељи Црвеног крста ова организација током наредне седмице организоваће неколико радионица намењених основцима у оквиру промоције хуманих вредности, а старије особе без помоћи сродника добиће пакете хране и хигијене, уз здравствено-превентивна мерења која ће спроводити волонтери.

Између осталог, све бебе рођене у породилишту у Параћину у периоду између 8. и 15. маја добиће добиће пригодне поклон-пакете.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)