ЕПИДЕМИЈА У КЛАДОВУ И НЕГОТИНУ: Преминуле две особе, једанаесторо позитивних

С.М.Ј.

07. 05. 2021. у 15:41

У ОПШТИНИ Кладово, према последњем извештају Здраственог центра, две особе су преминуле од последица вирусне инфекције, а присуство вируса корона лабораторијски је потврђено код три пацијента, што је број активних повећао на 43. У овој општини је, иначе, од почетка епидемије потврђено укупно 1.706 ковид случајева, а битку са вирусом изгубиле су 72 особе.

ЕПИДЕМИЈА У КЛАДОВУ И НЕГОТИНУ: Преминуле две особе, једанаесторо позитивних

Фото: С.М.Јовановић

Према подацима Здравственог центра Неготин, за последња 24 часа, у општини Неготин од 44 тестиране особе њих осморо је позитивно на вирус корона, што је број оболелих у мају повећао на 29.

У неготинској болници на ковид одељењима збринуто је 25 ковид позитивних пацијената са упалом плућа, од којих је 19 на кисеонику. Један пацијент је транспортован у ковид болницу у Крушевац, а пет је примљено у неготинску болницу. Због доброг општег стања једна особа је отпуштена на кућно лечење.

У последња 24 часа медицинске екипе су у ковид амбуланти обавиле 41 преглед од којих 23 прва, а 18 контролних. И у педијатријској ковид амбуланти је прегледано 13 детета предшколског и школског узраста.

У општини Неготин је, иначе, од почетка епидемије забележено укупно 2.510 ковид случајева, од којих је највећи број оболелих потврђен овог марта – 781.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)