ВОДОСНАБДЕВАЊЕ ПРИОРИТЕТ: Велики пројекат у Јагодини

З. Глигоријевић

07. 05. 2021. у 15:39

ПОШТО је на систем „Изворишта“ у Рибару прикључен градско насеље, а пре неколико година и 11 села, генералним пројектом, који су данас усвојили одборници Скупштине града, предвиђено је да се на њега прикључи још 22 села.

ВОДОСНАБДЕВАЊЕ ПРИОРИТЕТ: Велики пројекат у Јагодини

Фото: З. Глигоријевић

Генералним пројектом предвиђено је и проширење изворишта „Рибаре“ изградњом новопројектованог изворишта „Кончарево“, процењеног капацитета од око 250 литара у секунди. Према процени, „за уредно снабдевање водом, како у погледу исправног хидрауличног функционисања система, као и задовољења закоснких норми и прописа који се односе на противпожарну заштиту насеља, граду Јагодина потребно је 9.440 кубика резервоарског простора“.

Фото: З. Глигоријевић

- Након реконструкције „Изворишта“ и замене азбестних цеви на примарној водоводној мрежи у граду пре 4 године, Јагодина нема проблема у водоснабдевању и неће их имати ни у будућности. Зато је генералним пројектом планирано отварање новог истражног поља, новог изворишта на десној обали реке Лугомир у атару насеља Ракитово и Кончарево. Овај стратешки пројекат коначно је решио и питање села која из техничких и економских разлога, као и због велике разуђености не могу да се прикључе на „Извориште“ у Рибару – оцењује за „Новости“ градоначелник Јагодине Ратко Стевановић.

ЛЕКАРИ ПУТУЈУ У ПАРАЛИЈУ

Председнк Скупштине града Јагодина Драган Марковић Палма рекао је да ће 550 лекара и медицинских сестара из целе Србије ускоро путовати у Паралију и да су већ обезбеђени донатори за то путовање.

На седници је усвојена и одлука о ангажовању ревизорске институције ради израде ревизије завршног рачуна буџета града за 2020. годину.

Одборници су донели и решење о образовању Градског штаба за ванредне ситуације, чији ће командант бити градоначелник града Јагодине Ратко Стевановић. Именован је и Савет за унапређење безбедности на територији града Јагодине, чији ће председник бити директор ЈП „Стандард“ Драган Лукић. Председник Савета за запошљавање биће Снежана Вукашиновић, а председник Комисије за родну равноправност Јелена Стевановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)