ДОМАЋИ СТРИП ОСВОЈИО РЕГИОН: "Вековници“ објављени и у Грчкој

И.М.

06. 05. 2021. у 22:16

У Грчкој је објављен први албум стрип серијала "Вековници“, под именом "Реквијем“, у издању једне од највећих издавачких кућа у тој земљи под називом "Џема Прес“, саопштила је Школа стрипа "Никола Митровић Кокан“ која ради при Лесковачком културном центру.

ДОМАЋИ СТРИП ОСВОЈИО РЕГИОН: Вековници“ објављени и у Грчкој

Фото: Школа стрипа

Овај албум је објављен крајем прошлог месеца и то након што се интеграл "Вековника“, осим у Србији, појавио у Румунији, Хрватској и Северној Македонији.

- Серијал је, осим у региону, свој квалитет поново потврдио и на глобалном нивоу. Њега је у своју листу најбољих стрипова на свету за прошлу годину уврстио један од водећих светских експерата за стрип Британац Пол Гревет – подсећа Марко Стојановић, сценариста "Вековника“ и предавач у Лесковачкој школи стрипа.

У Грчкој је објављен стрип албум који је највећим делом нацртао ученик ове школе Марко Николић, а у његовој изради су учествовали и Дејан Ненадов и Аљоша Томић.

Предговор грчком издању написао је познати амерички стрип сценариста Денис Киркбрајд који је објављивао за неке од водећих издавача у тој земљи. Стојановић оцењује да су "Вековници“, најновијим пробојем на грчко тржиште, још једном показали да су јединствен стрип не само на подручју бивше Југославије већ и на најширем простору Балкана.

У Лесковачкој школи стрипа још кажу да су „Вековници“ вероватно и најизлаганији српски стрип серијал. Они су се представили љубитељима стрипа у десетак градова Србије, али и у иностранству, од Софије и Сливена, преко Лакташа и Херцег Новог до Москве.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)