И ДАЉЕ ПОТРЕБАН МАКСИМАЛАН ОПРЕЗ: Смањен број пријема у ковид болницу у Краљеву

Г. Ћировић

06. 05. 2021. у 12:35

УПРКОС смањењу броја новозаражених на дневном нивоу и пријема у Ковид болницу, и даље је неопходан максималан опрез.

И ДАЉЕ ПОТРЕБАН МАКСИМАЛАН ОПРЕЗ: Смањен број пријема у ковид болницу у Краљеву

Фото: Г. Шљивић

Током минула 24 сата, у нашој установи од последица короне преминуо је један ковид пацијент, укупно је хоспитализовано 23, од којих је 11 збринуто на Одељењима интензивне и полуинтензивне неге. Њихово стање захтева појачану оксигенотерапију, што нам говори да су то и даље тешке клиничке слике.

Овако у најкраћем гласи редован недељни рапорт др Милана Парезановића, начелника Инфективног одељења и помоћник директора за интернистички сектор Опште болнице „Студеница“ у Краљеву, о актуелној ситуацији у овој установи.

Фото: Г. Шљивић

- У Ковид амбуланти дневно обавимо између 50 и 70 прегледа, што је много мање у односу на претходни период. Епидемиолошка ситуација је стабилнија, али задржавамо све позиције док не видимо да ли ће због окупљања за минуле празника доћи до евентуалног повећања броја новоинфицираних - додао је др Парезановић.

Према његовим речима, у Геронтолошком центру у оближњој Матарушкој Бањи, у претходном периоду накнадно се појавила епидемија али, срећом, без тежих последица.

- Иако смо очекивали компликације због година и коморбидитета, све је прошло са лакшом клиничком сликом, без смртних исхода и са изолацијом у њиховој установи. То су били вакцинисани болесници што довољно говори о добром ефекту имунизације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)