ПРИВРЕМЕНА МЕРА ЗА "КЕВИЋА КАФАНУ": Наследници, после реституције, воде нову битку за објекат у Мионици

Б. ПУЗОВИЋ

06. 05. 2021. у 08:25

ПОСТУПАЈУЋИ по захтеву власника зграде у Улици војводе Мишића 77, који су то постали након поступка реституције, Основни суд у Мионици је донео привремену меру којом се забрањује извођење било каквих грађевинских радова, па од најављеног претварања познате мионичке "Кевића кафане" у етно-кућу, које је најавила локална самоуптава, засад, по свему судећи - нема ништа.

ПРИВРЕМЕНА МЕРА ЗА КЕВИЋА КАФАНУ: Наследници, после реституције, воде нову битку за објекат у Мионици

Фото СО у Мионици

Општина је још у марту обелоданила наум да знаменита "Кевића кафана" постане туристичка атракција у којој ће бити изложени сви значајни производи овог краја. Такође, у њој ће бити организовано и усавршавање из кулинарства око 200 ученика средње школе "Мионица", а за прву фазу адаптације је најављено улагање више од два милиона буџетских динара.

- Представници локалне самоуправе су развалили врата и у "Кевића кафану" ушли без иједног документа у пратњи више од 30 полицајаца, а мене као укњиженог власника једноставно избацили напоље - каже Иванка Вуловић.

- То је била кафана мог деде, која му је национализована 1947, а по окончању поступка реституције, 2105, објекат је враћен наследницима - Ивану Вуловићу из Београда, Душану Павловићу из Барајева и мени. Општина није власник и није могла да "Кевића кафану" уступа било коме, нити да обавља преправке, реновирање или мења намену објекта.

НЕКАДА Објекат у време највеће славе, Фото СО у Мионици

У записнику са рочишта на ком је донета привремена мера, заступник локалне самоуправе је нагласио да Општина има државину над "Кевића кафаном", да води судске поступке који нису завршени, а покушава да докаже сувласнички удео, те поседује "папире" да је објекат од 430 квадрата и плац, још 1972. откупила од тадашњег власника Предрага Јосимовића, званог Драган Кевић.

- Посредством свог пуномоћника, Општина је октобра 2018. позвала власнике на преговоре око евентуалне купопродаје "Кевића кафане", ради њеног очувања као културне и историјске знаменитости - каже Иванка Вуловић.

- До тих разговора, међутим, никада није дошло, па сам од локалне полиције тражила објашњење зашто сам 15. марта избачена из објекта, иако сам показала папире да сам власник, али одговора нема...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)