ВАКЦИНАЦИЈА У ШАБАЧКОМ КРАЈУ: Почела имунизација и по селима

В. МИТРИЋ

04. 05. 2021. у 20:43

У ШАБАЧКОМ крају организовани су вакцинациони пунктови за масовну имунизацију и у селима Дреновац, Шеварице, Мачвански Причиновић, Петковица и Поцерски Причиновић.

ВАКЦИНАЦИЈА У ШАБАЧКОМ КРАЈУ: Почела имунизација и по селима

Фото: В. Митрић

Градоначелник Шапца др Александар Пајић, посетио је пункт у амбуланти Дома здравља у Петковици, где је истакао да је добра одлука града да се крене са масовном имунизацијом у селима Мачве, Поцерине, Посавотамнаве и изађе у сусрет свим суграђанима.

- У селима шабачког краја, за четири дана, вакцинисано је више од 1.500 мештана. Вакцинација је једина опција за враћање нормалном начину живота. Држава је обезбедила довољан број вакцина, а имате могућност да изаберете произвођача чију вакцину желите да примите. На тај начин бисмо показали свест за очување личног и здравља својих најмилијих - рекао је градоначелник Пајић и додао да је у Петковици, јер је, само у једном дану, вакцинисано више од 100 мештана.

Становништво тог краја углавном чине људи зрелије животне доби, доброг општег здравља, а за вакцинацију се подједнако пријављују, како жене, тако и мушкарци.

- Апелујем на све да изађу и вакцинишу се јер је то једини начин да завршимо са пандемијом и дочекамо лето какво сви наши суграђани заслужују. Екипа Дома здравља изаћи ће на терен у сва села и вакцинисати заинтересована мештане, а за вакцинацију није потребно претходно заказивање.

Докторка Јасмина Станковић, директорка Дома здравља „Др Драга Љочић“ каже да је само током јутра вакцинисано 382 мештана у селима Дреновац, Поцерски Причиновић и Мачвански Причиновић.

- Интересовање за вакцинацију је велико. Наше екипе су вакцинисале и све оне који су дошли, а нису били на списку. И наредних дана ћемо наставити са вакцинисањем јер нам је битно да обухватимо сва села. До сада смо са обе дозе на подручје града Шапца вакцинисали 22 000 људи, док је прву дозу примило 30 000 суграђана . рекла је др Станковић.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)