НЕУМОРНЕ ТОКОМ ПРАЗНИКА: Чланице хуманитарног удружења "Коло" обрадовале дежурне службе у Крушевцу

Танјуг

04. 05. 2021. у 12:19

СВА Васкршња јаја која су офарбана и украшена у оквиру оригиналне Еколошке радионице Кола српских сестара у Крушевцу, поделиле су током празника неуморне чланице ове организације.

НЕУМОРНЕ ТОКОМ ПРАЗНИКА: Чланице хуманитарног удружења Коло обрадовале дежурне службе у Крушевцу

Фото:Коло

Необично осликана природним бојама, луковином,црвеним купусом, копривом, куркумом, алевом паприком, Варскшња јаја поклоњена су дежурним чуварима Крушевца: Хитној помоћи, Ургентном центру Опште болнице, Ковид амбуланти, Дечијем дисназеру Дома удравља, Ватрогасно-спасилачкој јединици.

Поклони које су осликали најмлажи чланови Кола стигли су и до Дома за децу Јефимија, а захваљујући донацијама сестринства прикупљено је довољно јаја да се очува традиција Васркшњег даривања.

И уочи најрадоснијег хришћанског прзника, чланице Кола српских сестара имале су низ хуманитарних активности: житељима ромског насеља Пањевац даривани су пакете одеће, обућа и играчака, Геронтолошком центру-по традицији, свежа јаја, хигијенска средства и одећа, док је пакете прехрамбених намирница и по картон свежих јаја добило 15 вишечланих породица и самачких домаћинстава у Крушевцу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)