ПРЕМИНУО ЈЕДАН ПАЦИЈЕНТ, НОВОЗАРАЖЕНИХ ШЕСТОРО: Епидемија у Рудничко-таковском крају

М. Б.

01. 05. 2021. у 14:23

ЈЕДАН пацијент је, нажалост, преминуо у „црвеној“ зони Опште болнице у Горњем Милановцу, током минула 24 сата. У та њена три ковид одељења, тренутно се лечи 28 пацијената.

ПРЕМИНУО ЈЕДАН ПАЦИЈЕНТ, НОВОЗАРАЖЕНИХ ШЕСТОРО: Епидемија у Рудничко-таковском крају

Фото: М. Бошњак

- Према пресеку од јутрос у осам сати, на Грудном одељењу хоспитализовано је 12, по осам на Неурологији и Интерном. Позитиван тест на корона вирус има 27, један чека резултате тестирања. У последња 24 часа, примили смо на лечење једну особу, са симптомима који указују на могућу инфекцију корона вирусом, једног пацијента отпустили смо на кућно лечење – изјавио је данас др Предраг Шутић, в.д. директора те болнице.

Дом здравља у овом граду, према последњим објављеним званичним подацима, бележи још шест случајева заразе ковидом-19.

Укупан број оболелих од ковида-19 у актуелном пику епидемије овде је 3.187, од којих је 1.461 излечено.

Епидемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна надаље и у актуелном „пику“, према званичним подацима, заражено је укупно 3.187 лица, уз нажалост 113 смртних жртава.

Од почетка имунизације у овом крају, вакцинисано је укупно 11.522 заинтересованих његових становника (приближно, сваки четврти). Ревакцинисано их је 7.368.                       

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)