КАД "УПЕЦА" ЛОПОВА, ЛОВИ РИБУ: Полицајац Милан Пиперковић страствени је риболовац

Горан ЋИРОВИЋ

01. 05. 2021. у 09:22

УЗ свакодневни посао у Интервентној патроли, полицајац Милан Пиперковић, припадник Полицијске управе Краљево (ПУК), осим по својој храбрости, посвећености послу, оданости и солидарности, међу својим колегама познат је и као велики, страствени заљубљеник у риболов и природу, као освајач бројних награда и признања на домаћим и међународним риболовачким такмичењима.

КАД УПЕЦА ЛОПОВА,  ЛОВИ РИБУ: Полицајац Милан Пиперковић страствени је риболовац

Фото Приватна архива

Истичући да је посао полицајца у Интервентној патроли веома сложен, динамичан и изазован у настојањима да се очува мир и безбедност у граду, Пиперковић наглашава да је подршка породице и колега најбитнији фактор у усклађивању обавеза на послу и хобија. Овај храбри полицајац рођен је у селу Катићи код Ивањице, у крају познатом по нетакнутој природи и великом броју изворишта. Како каже, викенде са својим оцем проводио је пецајући на планинским речицама, али и на већим водотоцима Западне Србије. Од обичне дечје игре, пецање је тако прерасло у хоби и велику љубав.

- То ми омогућава да доста времена проведем у природи, поред воде, да се опустим. Управо је и специфичност посла, физичка и психичка спремност за изазове са којима се свакодневно сусрећемо, била и додатни подстрек да своје слободно време проводим у природи која смирује и оплемењује, уживајући у чарима риболова. А, поред спортско-рекреативног риболова, када ми то обавезе дозволе, учествујем и на разним такмичењима - додаје Пиперковић.

НАГРАЂЕН УЛОВ

ОД већих улова издвојио бих шарана од 16 килограма, мрену од четири килограма, деверику од 3,5, а као најзначајнији улов свакако деверику од само 30 грама која ми је донела друго место у конкуренцији 60 такмичара на језеру Ћелије - похвалио се Пиперковић.

Према његовим речима, риболов га је одвео на многа лепа места у нашој земљи, али и у Босну и Херцеговину, Мађарску и Црну Гору, од малих планинских река на Гочу повише Краљева и речица ивањичке општине, до већих река попут Ибра, Мораве, Дрине и Рзава, Златарског, Гружанског, Бованског и језера Мађер...

ОДМОР Милан у"акцији", Фото Приватна архива

- Последњих десетак година активно се бавим посебном техником feeder риболова - дубински начин риболова са хранилицом. Величина рибе која се ухвати на удицу нема неког великог значаја код правих заљубљеника. Понекад и мала врста рибе може бити прави изазов и чак одлучујућа када је такмичење у питању - појашњава наш саговорник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)