ГРАД ДЕЛИ ПАРЕ ЗА КУЛТУРУ: За конкурс издвојено 8,5 милиона динара

В.Митрић

30. 04. 2021. у 12:40

КОНКУРСОМ за финансирање и суфинансирање пројеката у области културе за ову годину, град Шабац је доделио уговоре чија је укупна вредност око 8,5 милиона динара и то за 24 најквалитетнија пројектна предлога која су пристигла на конкурс.

ГРАД ДЕЛИ ПАРЕ ЗА КУЛТУРУ: За конкурс издвојено 8,5 милиона динара

В.Митрић

Уговоре је уручио градоначелник Шапца др Александар Пајић који је истакао да ће град снажно подржати све оне који намеравају да улепшају културну сцену Шапца.

- Посебно бих издвојио културна уметничка друштва, затим квалитетне музичке, ликовне и позоришне пројекте, посебно младих уметника, који ће средствима Града бити реализовани. Такође, драго ми је да ће неки пројекти бити спроведени и на сеоском подручју чиме ће се укључити и талентовани млади људи са села. Сви ови пројекти, чија остварење ће умногоме зависити и од епидемијске слике током 2021. године, треба да обогате културну сцену Града Шапца и покажу нашу опредељеност да је култура једна од области друштвеног живота без којег град Шабац не може постати – Град будућности -  рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Јасмина Лазаревић истиче да је почаствована што је њено литерарно дело „Девојка из долине јоргована IV: Епидемија пегавог тифуса у Србији“ одабрано од стране комисије.

- Ово је за мене најсрећнији дан. Захваљујем се нашем драгом граду, нашем Малом Паризу и Српском Вердену, који је знао да препозна праве вредности и да их награди како би биле преточене у уметничке пројекте који ће служити будућим нараштајима. Наши челници Града су то имали у виду, и ја као појединац сам изузетно срећна. Књига је посвећена свим лекарима који су током епидемије тифуса преминули. И данас се боримо са ужасном пошасти која је погодила цео свет, те се надам да ће дело наићи на добар пријем - рекла је Јасмина Лазаревић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)