ПОДЕЛИЛИ РАДОСТ ПРАЗНИКА: Корисници социјалне заштите и мигранти заједно бојили ускршња јаја

Ј. С.

29. 04. 2021. у 14:51

КОРИСНИЦИ центра за пружање локалних услуга социјалне заштите и мигранти, избеглице и тражиоци азила из Прихватног центра у Врању поделили су радост фарбања ускршњих јаја у заједничкој акцији која је одржана у дворишту Центра уз примену свих епидемиолошких мера.

ПОДЕЛИЛИ РАДОСТ ПРАЗНИКА: Корисници социјалне заштите и мигранти заједно бојили ускршња јаја

Фото: Ј.С.

Ивана Тасић директорка Центра каже да културолошке разлике не постоје када људи поштују празнике и обичаје свих вера  и доносе заједничко задовољство што се видело на примеру данашње акције. Ранијих година су практиковани заједнички празнични оброци, али  прошле и ове године због пандемије су изостала окупљања.

Фото: Ј.С.

На заједничком задатку три мајке и девет детета и мигрантског центра својим вештинама украсили су ускршња јаја уз свесрдну помоћ корисника Прихватилишта за стара и напуштена лица и Дневног биравка „Маштоленд“.

Плод ове акције коју су заједно организовале  организације ИОМ, Комесаријат за избеглице и миграције РС и Индиго , а на иницијативу УНХЦР -а су 200 офарбаних јаја која ће корисницима Центра улепшати предстојеће празнике. Нису изостали ни поклони којима је УНХЦР даровао кориснике како би им редстојећи празници били лепши.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)