КОНГРЕС СТУДЕНАТА ТЕХНИКЕ: Стицање нових знања и вештина

Б.Б:

29. 04. 2021. у 14:16

"Технологије модерног инжењерства" била је тема овогодишњег Конгреса студената технике на Златибору који је, организовао Савез студената Машинског факултета. Циљ скупа јесте стицање нових знања из области техничко-технолошких наука и њихова примена у решавању конкретних инжењерских проблема.

КОНГРЕС СТУДЕНАТА ТЕХНИКЕ: Стицање нових знања и вештина

Конгрес студената технике

Због актеулне епидемилошке ситуације, скуп је одржан уз ограничен број учесника, а већина заинтересованих догађај је пратила на YouTube каналу. Као и ранијих година, предавачи су били еминентни професори универзитета, стручњаци из ресорних министарстава, као и представници најуспешних компанија које послују у Србији.

Поздрављајући учеснике скупа проф. др Љубодраг Тановић, продекан за наставу Машинског факултета, је указао да скупови, као што је Конгрес студената технике, имају вишеструки значај за младе академце, посебно када је реч о стицању додатног знања поред оног које се стиче на факултетима.

Он се осврнуо и на наставни процес у условима пандемије, оцењујући да је за успешни завршетак школске године најважнија добра комуникација између професора и студената. Учеснике конгреса је поздавио и студент продекан Машинског факултета Никола Јокић, уједно и председник Савеза студената МФ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)