МАТЕМАТИКА СТВАРА УМЕТНОСТ: Онлајн панел намењен ученицима

Б.Б.

29. 04. 2021. у 14:17

Поводом покретања бесплатног, интердисциплинарног курса "Алгоритамска уметност", заједничког пројекта Фондације "Петља", Иницијативе "Дигитална Србија" и УНИЦЕФ-а у Србији, одржан је онлајн панел "Математика (која) ствара уметност".

МАТЕМАТИКА СТВАРА УМЕТНОСТ: Онлајн панел намењен ученицима

Дигитална Србија и УНИЦЕФ

Стручњаци из различитих области су дискутовали о односу између математике, информатике и ликовне културе и тенденцијама интердисциплинарног образовања - како у будућности можемо да их спојимо и на неке друге начине се упознамо са научним и уметничким областима?

Саговорници су се сложили да је овај онлајн скуп, пример како је ученицима могуће кроз врло видљиве ствари приближити коплексност формула и алгоритама, те их тиме припремити за послове у којима ће се од њих захтевати познавање различитих области и рад у мултидисциплинарним тимовима.

Учесници панела су били Маја Ћирић, доктор теорије уметности и кустос, Никола Дамјанов, визуелни уметник видео-игара из гејминг компаније "Нордеус" и Милена Марић, професорка математике и програмирања и ко-ауторка курса "Алгоритамска уметност", а модератор Александра Јованић, доктор дигиталне уметности и програмер.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)