ЗА 24 САТА ПРЕМИНУЛО ТРОЈЕ: У краљевачкој болници од короне се лечи 50 пацијената

Г.Ћ.

28. 04. 2021. у 16:11

УПРКОС нижим цифрама на дневном нивоу и смањењу броја новозаражених у односу на претходни период, још је рано за било какво опуштање.

ЗА 24 САТА ПРЕМИНУЛО ТРОЈЕ: У краљевачкој болници од короне се лечи 50 пацијената

Фото: Г. Шљивић

Током минула 24 сата, у нашој установи од последица короне преминуло је троје ковид пацијената. Укупно је хоспитализовано 50 пацијената, од којих је 14 збринуто на Одељењима интензивне и полуинтензивне неге. Двоје је на респиратору, док стање осталих болесника захтева појачану оксигенотерапију.


Ово је изјавио др Милан Парезановић, начелник Инфективног одељења и помоћник директора за интернистички сектор Опште болнице „Студеница“ у Краљеву, у свом редовном, недељном рапорту медијима о актуелној ситуацији у овој установи.

- И даље примамо пацијенте са тешком клиничком сликом. Према статистичким подацима, просечна старост преминулих од короне је 76 година, а 40 одсто укупног броја преминулих имало је више од 80 година. Готово 90 одсто преминулих имало је макар један, а најчешће два или више коморбидитета – нагласио је др Парезановић, додајући да се дневно у Ковид амбуланти обави око 120 прегледа, као и да је тренутно седморо здравствених радника ван строја, два лекара и две медицинске сестре су оболели, а троје је у изолацији због позитивног контакта.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)