МИНИСТАР РАКИЋ ПОСЕТИО СРБЕ У ГОЈБУЉИ И БАЊСКОЈ КОД ВУЧИТРНА - Подршка да опстану и остану на својим огњиштима

Д.Зечевић

27. 04. 2021. у 19:25

ПОСЛЕ инцидента који се у понедељак догодио у Гојбуљи код Вучитрна, када је нападнута породица Ђорђевић док је на свом имању обављала баштенске послове, министар за заједнице и повратак Горан Ракић, посетио је данас ову породицу како би им пренео да ће и поред свега што им се догодило у намери да опстану на овим просторима имати његову апсолутну подршку.

МИНИСТАР РАКИЋ ПОСЕТИО СРБЕ У ГОЈБУЉИ И БАЊСКОЈ КОД ВУЧИТРНА - Подршка да опстану и остану на својим огњиштима

Фото: Д.З.

-Имајте моје уверење да ћу разговарати с ким год буде било потребно како мештани Гојбуље у наредном периоду не би наилазили на проблеме као што је то било јуче. Ми смо увек слали и увек ћемо слати поруку мира и заједничког суживота на овим просторима. Желимо да и наша деца, не само у Гојбуљи и Бањској већ у свим местима, безбрижно одрастају и живе мирно.

Српске породице у оваквим местима морају имати бољу заштиту и за тако нешто ћу се лично залагати- казао је министар Ракић у Гојбуљи, где је сем посете породици Ђорђевић разговарао и са протом Симом Чумбуровићем и осталим мештанима.

Током посете Бањској, министар Ракић је у порти Цркве Светог Николе са окупљеним мештанима oсим о безбедносној ситуацији разговарао и о томе на који други начин може да им помогне и истакао да је Спрска православна црква стуб опстанка Срба и да само заједничким снагама, окупљени око цркве могу превазићи све препреке на путу опстанка и останка на Косову.


-Живимо у времену када само упорношћу можемо доћи до заједничког циља. Заједнички циљ је да не смемо да одустанемо од намере да сваког наредног дана живимо боље. Свестан сам чињенице да то неће бити нимало лак посао али у овој намери морамо да истрајемо- казао је министар Ракић.

Иначе, Срби из Гојбуље у Бањске су данашњу посету министра за заједнице и повратак Горана Ракића оценили веома значајном јер долази у тренутцима када се соучавају са једним од највећих проблема, проблемом угрожене безбедности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)