ИЗЛОЖБА БАНЕТА ЈЕЛИЋА У ПАРАЋИНУ: Познати српски музичар, сликар и писац изложио 14 платана у Културном центру

З. Р.

27. 04. 2021. у 19:01

У ГАЛЕРИЈИ параћинског Културног центра постављена је изложба познатог српског рок музичара, сликара и писца из Београда Банета Јелића, коју посетиоци могу да погледају до 14. маја.

ИЗЛОЖБА БАНЕТА ЈЕЛИЋА У ПАРАЋИНУ: Познати српски музичар, сликар и писац изложио 14 платана у Културном центру

Фото: З. Рашић

У условима пандемије није било церемоније отварања - на чему аутори обично инсистирају, али Јелић је Параћинцима изашао у сусрет, тако да ипак могу да уживају у његовим радовима.

Бане Јелић се професионално бави сликарством неколико година, а омиљене технике овог уметника су акрил, уље на платну и пастел. У Параћину је изложио 14 радова, а његова изложба, друга по реду, носи назив “Златно доба”.

Уметник, највише познат по бендовима “Викторија”, “Неверне бебе” и “Освајачи”, већ је излагао у Параћину 2019. године, а прва поставка носила је назив “Таласи и маштарије”.

- Љубав према колориту, гесту и апстракцији – тако би у пар речи могао да се сажме Јелићев ликовни опус, а та нераскидива везаност за апрстрактни начин размишљања и стварања може да се тумачи двојако. И у овој поставци, наиме, препознатљиве су две групе ликовних дела која су синтетизована у јединствену целину, спефично уметниково “златно доба”  - рекла је ликовнакритичарка Маја Живановић, говорећи о Јелићевом сликарству. 

Многа његова дела налазе се у приватним колекцијама широм Србије, али и у Црној Гори, БиХ, Шведској, Италији, Немачкој... У Параћину, изложба може да се види у старој згради Културног центра радним данима до 15,30 сати.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)