ТРИБИНА О ВАКЦИНАЦИЈИ: Стручњаци Биолошког факултета о значају имунизације

Б.Б.

27. 04. 2021. у 12:03

ПОВОДОМ светске недеље имунизације, на Биолошком факултету ће сутра од 19 до 22 часа, бити одржана он лајн трибина о вакцинацији.

ТРИБИНА О ВАКЦИНАЦИЈИ: Стручњаци Биолошког факултета о значају имунизације

Биолошки факултет

У тренутку када је цео свет суочен са пандемијом вируса Covid-19, обележавање недеље имунизације никада није било значајније. Напредак науке омогућио је веома брз развој вакцина заснованих на различитим технологијама.

Ипак, упоредо са доступношћу вакцина расте и пропаганда антиваксерских покрета. Стручњаци са Биолошког факултета ће дати одговоре на питања - Како можемо разумети овај парадокс? На које начине можемо савладати антинаучне тенденције и повећати обухват вакцинације до достизања потребног нивоа колективног имунитета? Која конкретна питања рађају страхове од вакцина? На које начине студенти Биолошког факултета могу допринети едукацији становништва или развејати сопствене дилеме?

На трибини ће говорити проф. др Зоран Радовановић, епидемиолог, проф. др Радан Стојановић, клинички фармаколог и доц. др Каја Дамњановић, психолог.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Nećak Ivanka

27.04.2021. 19:38

Ma trebali du da žive u Titovo vreme.Došla je naredba o vakcinaciji,i svi smo se vakcinisali.I šta nam fali,mnoge bolesti su na taj način nestale,čak smo imali i fluorografisanje,tbc je bio nestao,a sada pametnjakovići ponovo dobijaju tuberkolozu ,boginje i ostale zarazne bolesti.Da nema vakcine opet bi se bunili,baš neznste šta hoćete,a možda i znste,sitnš koji dobijate dok ti koji vam ga udeljuju žive ko lordovi.