"БИЗЕРБА" ГРАДИ ФАБРИКУ ВАГА У ВАЉЕВУ: Велика немачка компанија стиже у град на Колубари

Б. ПУЗОВИЋ

27. 04. 2021. у 12:03

У ВАЉЕВО долази немачка компанија “Бизерба”, светски лидер у производњи вага.

БИЗЕРБА ГРАДИ ФАБРИКУ ВАГА У ВАЉЕВУ: Велика немачка компанија стиже у град на Колубари

Фото:ГУ Ваљево

То је потврђено на седници Градског већа Ваљева, те је најављено да ће нова фабрика немачког инвеститора, вредна 33 милиона евра, која ће у почетку имати 305 запослених на неодређено време, бити смештена у новој Привредној зони у приградском насељу Горић.

Долазак великог немачког инвеститора у Ваљево недавно је најавио председник Србије Александар Вучић.

“Бизерба” запошљава око 4.300 радника и заступљена је у 120 земаља. Производни погони поред Немачке налазе се у Аустрији, Швајцарској, Италији, Француској, Шпанији и САД. У Србији постоје фирме које већ тргују производима “Бизербе”.

Градско веће утврдило је предлог одлуке о отуђењу из јавне својине Ваљева 11,8 хектара неизграђеног грађевинског земљишта у својину државе, без накнаде, ради реализације инвестиционог пројекта од значаја за Републику Србију и град. Претходно, “Бизерба” је доставила писмо о намерама којим је исказала заинтересованост за реализацију инвестиције у Ваљеву, за производњу малопродајних вага и индустријских компоненти.

- Ово су сјајне вести за Ваљево, а након две-три године “Бизерба” планира проширење капацитета – рекао је градоначелник Ваљева Лазар Гојковић. - У наредном периоду, Ваљево очекује још доста важних пројеката, који ће значајно изменити слику града, али и услове живота Ваљеваца.

Фото:Д.Крунић

ЗА ТРИ ГОДИНЕ 800 РАДНИКА

- У току трогодишњег инвестиционог периода предвиђа се да ће ниво инвестиције износити око 70 милиона евра и да ће бити запослено око 800 нових радника - саопштила је главни урбаниста града Ваљева Јасна Мићић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (1)