МАЛЕ ПРИЧЕ ИЗ ОРКЕСТРА: Тематски концерти у Опери Српског народног позоришта у Новом Саду

Ј.Симић

27. 04. 2021. у 11:28

ПОД слоганом „Приче које покрећу“, Опера Српског народног позоришта покренула је 160. сезону, а сваког месеца на програму су тематски концерти.

МАЛЕ ПРИЧЕ ИЗ ОРКЕСТРА: Тематски  концерти у Опери Српског народног позоришта у Новом Саду

Фото: СНП опера

Инспирисани реакцијама публике и потребом за константним усавршавањем,наредна прича потиче из самог ансамбла и носи назив “Приче на задату тему: Мале приче из оркестра”, а на репертоару је у четвртак, 29. априла у 19 сати на сцени “Јован Ђорђевић”. Једночасовним концертом дириговаће маестро Александар Којић.

- Нас покреће жеља за усавршавањем. Програм који планирамо да изведемо није нимало једноставан. Реч је о композицијама на којима се показује сва брилијантност музичких солиста и оркестра. Овај оркестар је показао спремност за рад и у вансеријским околнистима и жељу за напредовањем и сталним изазовима, зато мислим да је посебност овог концерта јер тако изазован репертоар долази као предлог управо од наших музичара – наглашава директор опере Александар Станков.

На програму ће бити композиције Телемана, Хајдна и Респиђија уз солистичке наступе појединих музичара оркестра Опере Српског народног позоришта. Реч је о тројици изузетно плодних композитора и три сасвим различите музичке епохе кроз које ће публику водити преко 40 музичара оперског оркестра.

- Наш оркестар један је од најбољих професионалних оркестара у Европи са више од 70 година искуства и исто толико музичара. Тај оркестар има изузетно широк репертоар, а наступали смо у скоро целом свету и под светским диригентима. То искуство и умеће сумирано је у ових нешто преко сат времена програма, посебно креираног за оперске сладокусце - додаје Станков.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)