ЗА МАЛОГ ГАВРИЛА ВАСКРШЊИ БАЗАР У ЈАГОДИНИ: На иницијативу деце из вртића „Пиварац“ прикупља се новац за лечење

З. Р.

26. 04. 2021. у 21:49

ЧАК осамдесет одсто васкршњих поклона које су припремила деца јагодинског вртића „Пиварац“ продато је првог дана хуманитарног базара који је одржан данас у организацији тог вртића.

ЗА МАЛОГ ГАВРИЛА ВАСКРШЊИ БАЗАР У ЈАГОДИНИ: На иницијативу деце из вртића „Пиварац“ прикупља се новац за лечење

Фото: ПУ Пионир

Средства су намењена за лечење седмомесечног Гаврила Ђурђевића из Крагујевца, који је тешко оболео од спиналне мишићне атрофије.

За скупоцен лек, даљу терапију и рехабилитацију неопходно је обезбедити око 2,5 милиона евра, а акција прикупљања помоћи за породицу малишана траје увелико како би Гаврило могао да што пре отпутује и добије неопходни медикамент.

Фото: З. Р.

Разноврсна понуда - украси и симболи великог хришћанског празника које су направила деца уз помоћ васпитача и родитеља, али и друга роба, слаткиши, грицкалице, чак и мед и конзервирана храна, те остале потрепштине које су продавали бројни спонзори, планули су данас, па организатори поручују да је и даље потребна помоћ донатора да би базар трајао до четвртка, 29. априла, како је планирано.

- Гаврило, друже, дајемо ти реч да ћемо сви заједно добити овај меч – порука је свих малишана јагодинских вртића који су се удружили у заједничкој акцији, мада је идеја потекла од деце из вртића „Пиварац“, а одмах је подржали сви запослени.

У среду и четвртак базар ће бити организован и у вртићу „Пионир“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)