РЕНОВИРАНЕ САЛЕ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА: Успешан заједнички пројекат Кикинде и Западног универзитета из Темишвара

Р. Ш.

26. 04. 2021. у 21:41

ДВЕ сале, балетска и велика Културног центра Кикинда реновиране су захваљујући пројекту Града Кикинде и Западног универзитета у Темишвару у оквиру прекограничне сарадње.

РЕНОВИРАНЕ САЛЕ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА: Успешан заједнички пројекат Кикинде и Западног универзитета из Темишвара

Фото: Р. Ш.

На згради у центру града замењена су и 54 прозора. Укупна вредност пројекта је 327.000 евра, од којих је Кикинди, односно Културном центру припало 150.000 евра. У реализацију је укључено и Академско друштво за неговање музике "Гусле", па је за них набавјена музичка опрема.

- Највише је урађено у Великој сали наше установе, јер смо од две мање направили јединствену салу погодну за одржавање различитих програма. Капацитет јој је 120 места. Балетска сала је реконструисана од пода до плафона - наводи Татјана Ножица директорка Културног центра Кикинда.

Фото: Р. Ш.

Овај посао на згради Културног центра требало је да буде завршен још прошле године, али га је одложила епидемија корона вируса. Због ванредне ситуације која је још на снази у Кикинди, програсмки садржаји који ће се оџавати наредних дана, намењени су позваној публици, како би се испоштовале све прописане мере заштите од коронавируса.

Фото: Р. Ш.

Сарадња Културног центра са универзитетом из Темишвара реализована је преко "Пројекта изградње прекограничне мреже за неговање аутентичне традиционалне музике". Осим овог, на основу других межународних пројеката ии з градске касе, у Културни центар претходне две године уложено је око 18 милиона динара, каже градоначелник Кикинде Никола Лукач.

- И убудуће ћемо конкурисати за новац из међународнох фондова – најављује Лукач.

Плес за отварање

Због ванредног стања због коорнавируса изостало је свечано отварање сала. Одржана је мала промоција на којој су заплесали директорка Тања Ножић и градоначелник Никола Лукач, уз музику присутног оркестра Културног центра.

Фото: Р. Ш.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)