ВУЧЕВИЋ У ШАПЦУ О ФРУШКОГОРСКОM КОРИДОРУ: 1. маја обележавање почетка радова

З. Г.

26. 04. 2021. у 19:49

ГРАДОНАЧЕЛНИК Новог Сада Милош Вучевић изјавио је данас у Шапцу да ће председник Републике Србије Александар Вучић, како се очекује, 1. маја присуствовати обележавању почетка радова на изградњи Фрушкогорског коридора.

ВУЧЕВИЋ У ШАПЦУ О ФРУШКОГОРСКОM КОРИДОРУ: 1. маја обележавање почетка радова

Фото: Прес служба града

О том капиталном саобраћајном инфраструктурном пројекту, који ће бити остварен са кинеским партнерима, Вучевић је разговарао са градоначелником Шапца Александром Пајићем.

- Фрушкогорски коридор треба да споји наша два града али и да боље саобраћајно повеже цело Подриње. Ево и сада смо се уверили да се дуго пролази кроз сремска села, па се и тако види велики значај саобраћајнице која ће смањити проток саобраћаја кроз насељена места и учинити путовање на тим релацијама бржим и безбеднијим. Партнери из Азербејџана раде деоницу Рума-Шабац, а очекујем да ће председник Републике 1. маја присуствовати обележавњу почетка изградње Фрушкогорског коридора са кинеским партнерима – рекао је Вучевић.

Како се додаје у саопштењу, он је прецизирао да радови крећу са новосадске стране Фрушке Горе.

- Пробијају се тунелске цеви и то ће бити најдуже тунелске цеви у Србији. Сигуран сам да ће се за три-четири године стизати од Шапца до Новог Сада за пола сата – нагласио је Вучевић.

Градоначелник Шапца је рекао да изградња Фрушкогорског коридора за тај град много значи јер ће, након завршетка тог пројекта, Шапчани брзо стизати и до Београда и до Новог Сада.

Разговарали смо и о пројектима локалног значаја који ће доћи као инвестиције у нашу индустријску зону, као и о запошљавању суграђана – изјавио је Пајић.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)