ЗА ДВА ДАНА ЧЕТИРИ СМРТНА ИСХОДА: У ковид болници у Лесковцу од последица опаког вируса лечи се 148 људи

И.М.

26. 04. 2021. у 17:04

У КОВИД болници у Лесковцу, у последња 24 часа, преминула је једна особа, стара 68 година, из Лесковца. Од последица опаког вируса тренутно се лечи 148 људи, а у поменутом периоду лекари су имали шест пријема и осам отпуста.

ЗА ДВА ДАНА ЧЕТИРИ СМРТНА ИСХОДА: У ковид болници у Лесковцу од последица опаког вируса лечи се 148 људи

Фото: И.М.

На респираторима су четири пацијента од којих је један интубиран, а троје се налазе на неинвазивној механичкој вентилацији. Терапију кисеоником прима 117 особа, док је у крушевачки Ковид центар упућен један пацијент.

Од укупног броја хоспитализованих 117 је позитивно, негативно је 20, резултате чека 10, а тестирање један пацијент. На болничком лечењу је 90 особа из Лесковца, 26 из Власотинца, 20 из Лебана, седам из Медвеђе, три из Бојника и две из Црне Траве.

Болница је и у недељу примила три пацијента мање у односу на 12 особа које је отпустила на кућно лечење, али су упркос напорима лекара забележена три смртна исхода. Преминуо је шездесетседмогодишњи Лесковчанин, потом пацијент из Лебана, стар 89 година као и две године млађи мушкарац из лесковачког села Прибој. У суботу смртних исхода није било.

Према најновијим подацима лесковачког Завода за јавно здравље у Јабланичком округу короном су заражене још 44 од 174 тестиране особе. У Лесковцу је позитиван налаз добило 20 од 128 узоркованих особа. У Власотинцу је регистровано 13, у Лебану шест, у Бојнику три, а у Медвеђи још два новооболела.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)