ДА ЈЕГРИЧКА ЗАСИЈА И ДОВЕДЕ ТУРИСТЕ: У Равном Селу уређују насеље и реку у акцију "Равно и зелено" (ФОТО)

З. РАЈИЋ

26. 04. 2021. у 07:13

У РАВНОМ Селу код Врбаса покренута је еколошка акција "Равно и зелено" са циљем да се уреди насеље, а посебно приобаље реке Јегричке, јер је замисао да се оно претвори у туристичку атракцију.

ДА ЈЕГРИЧКА ЗАСИЈА И ДОВЕДЕ ТУРИСТЕ: У Равном Селу уређују насеље и реку у акцију Равно и зелено (ФОТО)

Фото: УГ Спона

"Равно и зелено" почело је у марту садњом 110 младих стабала храста, јасена, дивље трешње и осталог дрвећа.

Овог месеца тридесетак волонтера је чистило обалу и приобаље Јегричке, сакупивши више од 50 џакова смећа и кабастог отпада.

- Невероватно је шта све људи бацају загађујући природу, што сведочи о неодговорности и грађана и локалне заједнице. Ускоро настављамо ову акцију - рекао је Саша Мирковић, председник УГ "Спона". - Планирамо да у приобаљу поставимо клупе, столове и мобилијаре, а дуж реке направимо вишенаменску стазу - за шетање, трчање, вожњу бициклом, али и за јахање, јер Равно Село има богату традицију коњарства. Залагаћемо се да село набави катамаран за туристичке туре, као и едукативне излете за школску децу, до Жабља и Титела.

Циљ је да се заштити потенцијал Јегричке, дуге 65 километара, која извире код села Пивнице у општини Бачка Паланка, а до ушћа у Тису протиче поред више насеља у Бачкој, међу којима је и Равно Село.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)