У „ЦРВЕНОЈ“ ЗОНИ 33 ПАЦИЈЕНТА: Епидемија не јењава у Рудничко-таковском крају

М. Б.

25. 04. 2021. у 15:12

У ТРИ одељења „црвене“ зоне Опште болнице у Горњем Милановцу, према пресеку од јутрос у осам сати, лече се 33 пацијента, два мање него јуче.

У „ЦРВЕНОЈ“ ЗОНИ 33 ПАЦИЈЕНТА: Епидемија не јењава у Рудничко-таковском крају

Фото: М.Б.

-  На Грудном одељењу смештено је 15, на Неурологији десет и осам на Интерном. Позитиван тест на корона вирус има њих 29, четворо чека резултате тестирања. Током минула 24 сата, примили смо на лечење четворо, са симптомима који указују на могућу инфекцију корона вирусом, шест пацијената отпустили смо на кућно лечење – изјавио је данас др Предраг Шутић, в.д. директора те болнице.

По евиденцији милановачког Дома здравља, укупан број заражених ковидом-19 у актуелном пику епидемије тренутно је 3.116, од којих је 1.402 излечено.

Епидемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна надаље и у актуелном „пику“, према званичним подацима, заражено је укупно 3.116 лица, уз нажалост стотину и десет смртних жртава.                                                                                

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)