ПРЕДУСКРШЊА ПРОДАЈА У ПАРАЋИНУ: На тезгама од боја за јаја до корпи и „зечева“ (ФОТО)

З. Рашић

24. 04. 2021. у 18:32

ДАНАШЊИ пијачни и сунчани дан у Параћину био је право време за почетак предускршње уличне продаје, а на бројним тезгама нема чега нема. Боја за јаја очекивано је била најтраженија, мада продавци кажу да је тек први продајни дан, а Ускрс још далеко, па промет није у складу са жељама.

ПРЕДУСКРШЊА ПРОДАЈА У ПАРАЋИНУ: На тезгама од боја за јаја до корпи и „зечева“ (ФОТО)

Фото: З.Рашић

Боја се продаје на меру и у кесицама по непромењеним ценама већ неколико година, каже Милева Јовановић.

 - Кашичица је двадесет динара и може да офарба исто толико јаја, а кесица обичне боје кошта само пет. Имамо и гелове и кристалне боје, те цирконе за модерна украшавања каква воле младе домаћице. То је већ скупље, 200 динара – прича Милева.

Фото: З.Рашић

 

Офарбана јаја ређају се у корпице чији је избор на тезгама био баш велики – од прућа, папира, пластике, зависно од маште креативаца који су их ручно правили. Шарлолике су и њихове цене – од 100 до 600 динара.

Фото: З.Рашић

 

Најмлађи продавац ове суботе била је 16.годишња Дијана Савић. Осим фарбе за јаја, њена тезга шаренила се од бројних украса, декорације и посебно украсних зечева различитих величина и од различитих материјала, што је већ дуго тренд.

- Зеке имамо од гипса, керамике, сламе, куване пластике... Ти украси су традиција за Ускрс, а укуси су различити, па и наш асортиман. Највећи модел је и најскупљи, 5.000 динара, а најјефтинији кошта 300. Скупљи су ручни рад, а то има цену – објашњава нам Дијана.

Куповина за најрадоснији хришћански празник у Параћину обавља се највише од Великог четвртка, па продавци кажи да је данас тек било „загревање“. А најбитније им је да их послужи време.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ЛУКСУЗАН, АЛИ НЕ ПРЕТЕНЦИОЗАН ХОТЕЛ: Јако леп, уредан хотел који одише миром, чека вас у Хадаби, једном од центара Шарм Ел Шеика