САМОХРАНОМ ОЦУ ЧЕТВОРО ДЕЦЕ САГРАЂЕНА КУЋА: Петковић обишао Доње Мочане на Косову и Метохији (ФОТО)

Д. Зечевић

24. 04. 2021. у 15:31

ХВАЛА Канцеларији за Косово и Метохију и Влади Србије што мисле на нас. Ова кућа коју су нам саградили за нас значи нови живот и бољу будућност. Поготову за моје четворо децеод којих су троје јако добри студети.

САМОХРАНОМ ОЦУ ЧЕТВОРО ДЕЦЕ САГРАЂЕНА КУЋА: Петковић обишао Доње Мочане на Косову и Метохији (ФОТО)

Фото: Д. Зечевић

Овим речима захвалио се Милош Иваковић самохрани отац четворо деце из села Доње Мочане директору Канцеларије за Косово и Метохију Петру Петковићу који је данас посетио ову породицу.

Петковић који је Ивковићима уручио икону светог Николе али и лап топ за студенте, први је званичник Владе Србије који је обишао ово село са 150 становника.Он је у овом селу подсетио да је последњим ребалансом буџета, Влада Србије издвојила четири милијарде динара додатних средстава за простор Косова и Метохије.Значајан део ових средстава ће отићи на капиталне инвестиције, а други део за једнократну помоћ свим грађанима на КиМ.

- По 200 евра за незапослене и по 100 евра за запослене, пензионере, студенте и децу до 18 година То много значи за наш народ на Косову и Метохији поготово за Србе јужно од Ибра. То је велика помоћ и показатељ да је држава Србија данас у могућности, с обзиром да је економски јака, да још снажније и јаче помогне наш народ на Косову и Метохији - подвукао је Петковић који је потом посетио маастир Драганац једини живи манастир у косовсом поморављу. Одговарајући а питања овинара о предстоећем дијалогу Београда и Приштине, Петковић је казао да је важнно истаћи да је Београд посвећен дијалогу.

- Важно је да разговарамо и путем разговора и догоовора дођемо до компромисног решења које је кључ за историјско помирење српског и албанског народа а самим тим и помирење на западном Балкану. То помирење је кључ и еконосмког развоја јер морамо да имамо мир да бисмо могли економски да напредујемо - рекао је Петковић у Косовској Каменици подсећајући на важност Бриселског споразума који је ,како је нагласио, омогућио држави Србији да се притисак на њу пребаци на разговоре за бриселским столом.

Петковић је потом обишао манастир Драганац једини живи манастир у косовском поморављу а на крају данашње посете Косову и Метохији, директор Канцеларије ће у селу Бостане у општини ово брдо у цркви Пресвете Богородице, присуствовати освећењу врбових гранчица, поводом празника Лазарева субота – Врбица, након чега ће се дружити са децом у порти цркве.

Другог дана посете Косову и Метохији, у недељу, 25. марта, у манастиру Високи Дечани, директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић присуствоваће Светој Литургији поводом празника Улазак Господа Исуса Христа у Јерусалим – Цвети.Након Литургије, директор Петар Петковић и игуман манастира, архимандрит Сава, обићи ће манастирски посед.

Посету Косову и Метохији Петковић ће завршити обиласком новоизграђеног вртића у селу Јажинце, у општини Штрпце.

Све наведене активности директора Канцеларије за Косово и Метохију ће бити спроведене у складу са прописаним мерама, због тренутне епидемиолошке ситуације, проузроковане вирусом Ковид 19.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)