ПЕТКОВИЋ У ПОСЕТИ КОСМЕТУ: Директор канцеларије за КиМ током викенда обилази Косовску Митровицу и манастир Високи Дечани

Д.З.

23. 04. 2021. у 20:27

ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић боравиће у дводневној посети Косову и Метохији, 24. и 25. априла. Како је саопштила Канцеларија за КиМ, првог дана посете, у суботу, 24. априла, предвиђен је обилазак севера Косова и Метохије, који ће Петковић започети посетом Косовској Митровици.

ПЕТКОВИЋ У ПОСЕТИ КОСМЕТУ: Директор канцеларије за КиМ током викенда обилази Косовску Митровицу и манастир Високи Дечани

Фото Танјуг

- Током дана, у селу Доњe Мочарe, у општини Косовска Каменица, Петковић ће обићи две социјално угрожене породице, породицу Милоша Ивковића, самохраног оца са четворо деце и  четворочлану породицу Крсте Стојковића са двоје деце, у којој нико није запослен-истиче се у саопштењу Канцеларије за КиМ и додаје да ће на крају првог дана посете Косову и Метохији, директор Канцеларије за Косово и Метохију  у селу Бостане у општини Ново Брдо, у цркви Пресвете Богородице, присуствовати освећењу врбових грачаница, поводом празника Лазарева субота – Врбица, након чега ће се дружити са децом у порти цркве.

-Другог дана посете Косову и Метохији, у недељу, 25. марта, у манастиру Високи Дечани, директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић присуствоваће Светој Литургији поводом празника Улазак Господа Исуса Христа у Јерусалим – Цвети.

Након Литургије, директор Петар Петковић и игуман манастира, архимандрит Сава, обићи ће манастирски посед-додаје се у саопштењу Кацеларије за КиМ и истиче да ће посету Косову и Метохији Петковић  завршити обиласком новоизграђеног вртића у селу Јажинце, у општини Штрпце. Иначе, све  наведене активности директора Канцеларије за Косово и Метохију биће спроведене у складу са прописаним мерама, због тренутне епидемиолошке ситуације, проузроковане вирусом Ковид 19.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)