ДАН БЕЗ ПРЕМИНУЛИХ У НОВОМ ПАЗАРУ: Нема ни пацијената на респираторима

Н. К.

23. 04. 2021. у 13:06

ТРЕЋИ дан у априлу без преминулих од последица ковида-19, број хоспитализованих стагнира

ДАН БЕЗ ПРЕМИНУЛИХ У НОВОМ ПАЗАРУ: Нема ни пацијената на респираторима

Фото: Н. К.

У новопазарској Општој болници у последња 24 сата није било преминулих пацијената оболелих од ковида-19, што је трећи дан у априлу без жртава те заразне болести.

Укупно овог месеца је у тој здравственој установи, регионалном ковид центру, преминуло 40 пацијената од којих је највише Новопазараца – 26.

Оно што охрабрује јесте да већ други узастопни дан нема ни пацијената прикључених на респираторе, док их је тренутно осморо на појачаном протоку кисеоника, односно, хај-флоу вентилацији.

Укупно се на болничком лечењу налази 135 пацијената, од којих је 49, са лаком клиничком сликом, смештено у Специјалној болници Новопазарска Бања.

У последња 24 сата хоспитализовано је 15 од 70 особа које су се први пут јавиле Ковид амбуланти, док је са ковид одељења кући отпуштено осам пацијената.

Здравствене раднике брине проценат позитивних приликом тестирања јер је током претходног дана од 65 тестираних 20 било инфицирано, док се још чекају резултати ПЦР тестирања.

- Још једном апелујем на суграђане да избегавају контакте, да се придржавају противепидемијских мера, носе маске и дезинфикују руке и просторије – поручио је директор Завода за јавно здравље Шефадил Спахић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)