ВУЧИЋ, ПОЧАСНИ ГРАЂАНИН: Висока признања поводом дана града Шапца

Владимир Митрић

23. 04. 2021. у 10:43

У ЧАСТ обележавања празника града Шапца, заслужним установама и појединцима додељује се највише признање Града Шапца, Априлска награда у виду Кључа града и плакета.

ВУЧИЋ, ПОЧАСНИ ГРАЂАНИН: Висока признања поводом дана града Шапца

фото:В.Митрић

Комисија за награде и признања је одлучила да Априлску награду у категорији Развој демократских вредности и поштовање људских права и слобода, додели председнику Републике Србије, Александру Вучићу и Славиши Савићу, секретару Удружења параплегичара Мачванског округа.

- Александар Вучић изабран је за председника Републике Србије након победе на председничким изборима одржаним 2. априла 2017. године - стоји у образложењу.

- За време актуелног мандата председника Вучића, Србија је направила значајне искораке у различитим сегментима друштвеног живота који су од значаја са живот њеног становништва. Његова визија Србије обухвата економски обновљену, уређену, модерну европску државу, регионалног лидера у економији, политици, инфраструкури, енергетици, стабилности сваке врсте, афирмацији људских права и слобода, али и у образовању, култури, науци, просвећености, спорту и наталитету. Успешна и јака Србија, почетни је предуслов да и Шабац у наредним годинама постане – град будућности.          

Председник Републике Србије Александар Вучић добио је и повељу Почасни грађанин града Шапца. Уздарја за председника Србије, из руку шабачког градоначелника Александра Пајића, примила је Сузана Пауновић, генерални секретар председника Србије.

Славиша Савић, дужност секретара Удружења параплегичара Мачванског округа обавља већ 18 година.

Имајући у виду свакодневне потешкоће са којима се суочавају особе са инвалидитетом, а нарочито корисници инвалидских колица, Славиша Савић кроз различите иницијативе даје свој допринос у обезбеђивању приступачног превоза особама са инвалидитетом и уклањању архитектонских баријера, са циљем да и особе са инвалидитетом могу несметано да остварују своју слободу кретања.

Комисија је одлучила да Априлску награду у категорији Укупан развој и промоција града Шапца, додели Општој болници "Др Лаза К. Лазаревић" Шабац, Дому здравља "Др Драга Љочић" Шабац и Заводу за јавно здравље Шабац.

Општа болница "Др Лаза К. Лазаревић" Шабац, односно њени запослени медицински и други радници, од самог почетка глобалне пандемије ковид – 19 вируса, налазе се на првој линији одбране здравља и живота свих наших суграђана. Лекари и други запослени настављају са својим ангажовањем у циљу обуздавања ширења вируса и чувања наших живота.

Дом здравља "Др Драга Љочић" Шабац, као здравствена установа примарне здравствене заштите на територији града Шапца, активно се бави промоцијом здравља и пружањем услуга примарне здравствене заштите.

Максимално мобилисани капацитети установе, уз истрајност и знање запослених дају наду за скори повратак у стање пре пандемије.

Завод за јавно здравље Шабац, припада јавно-здравственим институцијама које обезбеђују здравствену заштиту од посебног интереса за друштво на територији Мачванског округа. Ове године обележава се и значајан јубилеј, 100 година од оснивања Завода за јавно здравље.

Посебно, додатно ангажовање Завода, усмерено је борбу против лажних вести и дезинформација које су чест пратилац великих догађаја попут глобалне пандемије. У години великог јубилеја за ову установу, али и великих изазова, награда треба да буде подстицај за даљи рад и још пуно успешних година.

Комисија је одлучила да Априлску награду у категорији Развој села, пољопривреде и месних заједница као средишта одлучивања људи о побољшању услова живота и рада, додели породици Јадрановић из места Добрић крај Шапца.

Дугогодишње успешно бављење пољопривредном производњом, представља одличан пример успешне борбе за село и добар пример посвећених домаћина који се у континуитету старају о побољшању услова живота и рада на селу. Обим посла који обављају, континуитет у раду, резултати рада, могу бити одличан показатељ и другима на путу ка успешном животу и раду на селу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)