КЊИГА НА ДАР”: Први живи песнички сусрет ове године у Параћину одржан испред Библиотеке

З. Рашић

22. 04. 2021. у 23:01

ПРВИ песнички сусрет чланова параћинског Књижевног клуба “Мирко Бањевић” са публиком ове године одржан је данас на новом тргу испред Библиотеке “Др Вићентије Ракић”, а судећи према интересовању средњошколаца и пролазника, песничка реч у пандемији истински недостаје.

КЊИГА НА ДАР”: Први живи песнички сусрет ове године у Параћину одржан испред Библиотеке

Фото: З.Рашић

 Организатор догађаја, поред клуба, била је управо Библиотека, чија директорка, Лепосава Иванковић, наглашава да се Вићентије Ракић залагао  за васпитање игром и уметношћу, те би зато био срећан да види толико аутора и деце испред библиотеке. А нови трг незванично је већ понео његово име.

 Сусрет под називом “Књига на дар” осмишљен је поводом сутрашњег Светског дана књиге и ауторских права. Присутни ученици су могли - осим да слушају поезију – још и да добију потписану књигу аутора. Сунчани дан и ентузијазам чланова  клуба који су једва дочекали да говоре пред публиком учинили су овај поетски догађај скоро дирљивим. Све је обрадовао и долазак 80. годишњег Ђорђа Петковића, оснивача клуба и његовог почасног председника, који и поред позамашног броја година не одустаје од књижевности и ширења љубави према лепој речи.

 А како наглашава председница КК „Мирко Бањевић“ Олга Ружић, због епидемије ковида књижевни догађаји су малобројни и организују се онлајн, па свима недостаје жива реч и јавни наступ. Овом пролечном читалишту подршку је пружила Технолошка школа, а присутни су били и гости из Крушевца и Ћуприје.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)