ХОЋЕМО ДА ШЕТАМО СЛОБОДНО ГРАЧАНИЦОМ! У граду одржан још један перформанс младих у знак подршке пребијеном младићу

Д. З.

22. 04. 2021. у 22:20

У ГРАЧАНИЦИ је данас одржан још један перформанс, десети по реду у знак подршке пребијеном деветнаестогодишњем младићу Луки Димитријевићу.

ХОЋЕМО ДА ШЕТАМО СЛОБОДНО ГРАЧАНИЦОМ! У граду одржан још један перформанс младих у знак подршке пребијеном младићу

Фото: Приватна архива

Његови другови су уз поштовање епидемиолошких мера и са транспарентима “Захтевамо поштовање закона”, “Желим да верујем полицији”, “Лука заслужује правду” и друге... испред полицијске станице поручили да желе праведно решење случаја овог младића...

-Суштина свих наших захтева јесте поштовање права и закона односно желимо да се шетамо и крећемо слободно-поручио је Влада Трифић из невладине органиѕације Центар за мир и толеранцију опомињући да су представници цивилог сектора на Дан планете земље принуђени да се баве људским правима уместо екологијом. Иначе, представнции цивилног сектора који су протестовали и претходих дана захтевали су непристрасну истрагу у случају деветнаестогодишњег младића којег су пре десетак дана претукла три одрасла Албанца док се шетао у друштву девојке и другарице и то зашто што су се налазили надомак поседа фабрике за прераду печурака у албаском власништву.

-Насавићемо са протестима све док се овај слушај не реши праведно али и док не будемо сигурни да се ми али и наша деца могу слободно кретати Грачаницом-поручео је са протеста у четвртак док су претходих дана грађани Грачанице и другови претученог ЛуКе Димитријевића изводили разне видове перформаса у знак протеста због премлаћивања овог младића али и што је случај оквалификован као “учешће у тучи” односно што је полиција саопштила да је дечак прошао са лаким телесним повредама.Иначе, осим нанетих повреда овом младићу, због протеста грађана, његовом оцу Дејану Димитријевићу косовска полиција и санитарна инспекција писале су казне које износе 2.300 евра на које је он уложио жалбу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)