УРУЧЕНА 21 СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈА МЛАДИМ ЛЕКАРИМА: Свечаност у Здравственом центру Врање (ФОТО)

Д. Ристић

22. 04. 2021. у 18:10

У ЗДРАВСТВЕНОМ центру Врање, уз поштовање епидемиолошких мера, подељене специјализације за 21 младог лекара ове здравствене установе.

УРУЧЕНА 21 СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈА МЛАДИМ ЛЕКАРИМА: Свечаност у Здравственом центру Врање (ФОТО)

Фото: Д. Ристић

Од 21 подељене специјализације, по три су из области педијатрије, интерне медицине и гинекологије и акушерства, по две из опште хирургије, клиничке биохемије,ортопедије, ургентне медицине, те по једна из офталмологије, анестезије са реуматологијом и физикалне медицине.

Директорка ЗЦ Врање др Љиљана Антић је истакла да здравствени систем не чине само просторије и апарати, већ пре свега стручњаци који успешно раде свој посао.

Многи од њих су дуго чекали на посао, па затим на специјализацију, за шта смо се сви заједно залагали и уложили много труда, уз разумевање и подршку министарства, Владе и председника Србије – казала је директорка.

Фото: Д. Ристић

 

Она је младим лекарима који су се калили у веома тешким условима пандемије вируса корона, пожелела успех на усавршавању и повратак на даљи рад у ЗЦ Врање.

Прва додељена специјализација на свечаности је уручена др Стефани Младеновић, координаторки врањске Ковид амбуланте, овогодишњој добитници златне медаље за заслуге, поводом Дана државности Републике Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)