ЗАВРШЕНА ОБНОВА ПОСЛЕ ГОДИНУ ДАНА: У Лајковцу почела да ради реконструисана Средња школа "17. септембар"

Б. ПУЗОВИЋ

21. 04. 2021. у 06:47

СРЕДЊА школа "17. септембар" у Лајковцу је пуштена у рад, после реконструкције у коју је Влада Србије - преко Канцеларије за управљање јавним улагањима - уложила 240 милиона динара, а из општинског буџета је набављен намештај.

ЗАВРШЕНА ОБНОВА ПОСЛЕ ГОДИНУ ДАНА: У Лајковцу почела да ради реконструисана Средња школа 17. септембар

Фото: Приступ

Комплетна обнова око 4.000 квадрата школе, први пут после четири деценије од изградње, трајала је годину дана. Замењени су кров, столарија, фасада, инсталације... направљене галерије на којима је добијен нови радни простор, а реновирана је и фискултурна сала, те урађени лифт, видео-надзор, рефлектори... Ограђено је у уређено школско двориште од око хектар - са два нова игралишта, стазама и већ испланираним зеленилом.

Према речима директорке Косане Грчић, школа има 400 ученика који се образују за економске и техничаре мехатронике, електротехничаре рачунара, те браваре-завариваче. Свих 30 ученика са смера за браваре-завариваче укључено је у дуално образовање, у сарадњи са Рударским басеном "Колубара", где обављају праксу.

- Веома сам поносан што смо протеклих пет година, плански и континуирано, заједно са Владом и "Електропривредом", у све образовне институције наше општине уложили више од 500 милиона динара - каже први човек Лајковца Андрија Живковић. - Обновили смо ОШ "Миле Дубљевић" у граду, те њена издвојена одељења у Бајевцу и Ратковцу. Отворили смо потпуно нову школу "Димитрије Туцовић" у Јабучју, планирамо да крајем ове или почетком наредне године почнемо градњу фискултурне сале осмолетки из истог места, а ту је и завршени нови објекат лајковачке предшколске установе "Лептирић".

СВЕЧАНОСТ

ОБНОВЉЕНУ средњу школу су отворили су ученик трећег разреда Матеја Петронијевић, директорка Косана Грчић и председник општине Андрија Живковић. Начелница Школске управе Ваљево Зорица Јоцић је током свечаности проценила да су четири образовна профила оптимална за општину са постојећим бројем становника, док је први човек суседног Уба Дарко Глишић похвалио посвећеност ка инвестирању у образовне установе.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)