РЕКОНСТРУКЦИЈА КОШТАЛА МИЛИОН И ПО ЕВРА: Све ново осим зидова, школа „8. октобар“ засијала пуним сјајем (ФОТО)

И. Митић

20. 04. 2021. у 18:27

НАКОН реконструкције сва три објекта Основне школе „8. октобар“ у Власотинцу данас је обележен завршетак радова који су у потпуности променили њен изглед, а ђацима и наставницима омогућили најмодерније услове за одвијање наставе.

РЕКОНСТРУКЦИЈА КОШТАЛА МИЛИОН И ПО ЕВРА: Све ново осим зидова, школа „8. октобар“ засијала пуним сјајем (ФОТО)

Фото: И. Митић

Овај посао финансирала је Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Србије са 176,6 милиона динара, док су локална самоуправа и донатори обезбедили додатних пет милиона.

Једна од две осмолетке у центру Власотинца обновљена је у години када обележава пола века од оснивања. Посао је био веома захтеван, а неки од њених 750 ученика и више од 82 запослена кажу да „не могу да је препознају“.

- Сада имамо изванредне услове за рад и само је на нама да својим будућим резултатима покажемо колико нам значи ова подршка која је долазила са свих страна. Добили смо репрезентативан објекат којим се сви поносимо – казала је Светлана Коцић, директор школе.

Председник општине Братислав Петровић је подсетио да је ово један од 13 пројеката које је Власотинце реализовало у сарадњи са поменутом канцеларијом Владе Србије.

-Претходних година смо, улагањем више од 350 милиона динара у скоро све школе у нашој општини, заокружили процес обнове образовних установа, а три су обновљене „од пода до плафона“ укључујући и зграду Техничке школе коју користе и ученици Гимназије – истакао је Петровић.

Он је рекао да је локална самоуправа „укњижила“ суседни објекат, зграду Друштва за телесно васпитање „Партизан“ и да ће општина, након израде пројекта, конкурисати за средства како би реновирана школа добила и фискултурну дворану.

Због епидемиолошке ситуације програм отварања је уприличен са ограниченим бројем званица међу којима су били и представници Канцеларије за управљање јавним улагањима и надлежног министарства.

СВЕ НОВО ОСИМ ЗИДОВА

На исти начин, пре три године, обновљена је и зграда друге власотиначке Основне школе „Синиша Јањић“. И у њој су остали само стари зидови. Замењена је столарија и све инсталације, уређен је комплетан ентеријер и фасада, обновљена је кровна конструкција, а свака учионица добила је интернет и паметну таблу. Школа је добила и новоуређено двориште и нову ограду, а радови су коштали око 80 милиона динара. Изграђена је и фискултурна сала и „топла веза“ са школом. Ове послове, са додатних 77 милиона динара, финансирали су Министартсво привреде и локална самоуправа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)