ПРЕМИНУЛЕ ЈОШ ДВЕ ОСОБЕ: Имунизација и епидемија у Пиротском округу

В.Ћ.

20. 04. 2021. у 17:39

ОД ПОЧЕТКА имунизације, на подручју Пиротског округа вакцинисано је 20.666 особа, од којих је обе вакцине примило 15.639. Укупно је дато 36.305 доза вакцина.

ПРЕМИНУЛЕ ЈОШ ДВЕ ОСОБЕ: Имунизација и епидемија у Пиротском округу

Фото: В.Ћирић

Према подацима пиротског ЗЗЈЗ, данас је регистовано још 39 лабораторијски потврђених случајева заражавања, а на тестирање је послато 34 сумњива узорка. У Општој болници у Пироту тренутно је на ковид јединици 31 пацијент, од којих је 20 из Пирота, 5 из Димитровграда, 3 из Бабушнице, 2 из Беле Паланке и 1 из Београда. Нажалост два пацијнта су преминула, што значи да је од почетка епидемије на подручју округа преминуло 220 особа, а само од почетка априла битку са ковидом изгубио је 31 грађанин.

У ковид амбуланти пиротског Дома здравља, обављено је 235 прегледа, од којих су 52 прва, а 182 контролна. Мера кућне или болничке изолације, у зависности од тежине клиничке слике изречена је у 69 случајева, а уникнута за 43 особа.

Стручњаци Центра за контролу и превенцију болести при пиротском ЗЗЈЗ процењују да је епидемијска ситуација у округу и даље неповољна и позивају грађане на доследно поштовање прописаних противепидемијских мера и масовну вакцинацију јер је циркулација вируса у популацији и даље висока.                                                                                        

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)