ГАЛОПЕРИ „НА ГОТОВС“: Почела коњичка трка у Шапцу

В.Митрић

20. 04. 2021. у 09:50

ПРВИ тркачки дан галопера у овој години стартовао је јуче на шабачком хиподрому.

ГАЛОПЕРИ „НА ГОТОВС“: Почела коњичка трка у Шапцу

Фото:В.Митрић

Трке у организацији коњичког клуба ,,Џокеј клуб Шабац“ одржавају се у седам категорија у којима учествује 57 коња. Најважнија трка, односно трка дана је на 1300 метара под називом ,,Пролећна трка“.

- Шабац може да се похвали богатом историјом у коњичком спорту и он заузима посебно место. Прве трке организоване су још давне 1820. године, у време Јеврема Обреновића, господара шабачке нахије. Шабачки хиподром је последњих година постао стожер српског коњарства. Сваке године коњичке свечаности посети 5000 – 6000 гледалаца. Овде се негује традиција коњичког спорта која привлачи велику пажњу, а тркачки дани представљају једну од значајних манифестација у граду - рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић, нaкoн oтварањa нове тркачке сезоне у 2021. години.

Фото:В.Митрић

Како је рекао, стицајем околности, због тренутне епидемиолошке ситуације, овогодишњу тркачку сезону отворили су без присуства публике, уз строго поштовање епидемиолошких мера.

- Град Шабац ће и у будућности подржавати тркачке дане. Надам се да је ово последњи пут да публика није могла да присуствује празнику галопа у нашем граду и да ће већ наредна трка протећи у препознатљивој атмосфери - истакао је градоначелник Пајић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)