ЕПИДЕМИЈА КОВИДА 19 У ЛЕСКОВЦУ: У болници за три дана преминуло шест особа

И.М.

19. 04. 2021. у 16:12

У ЛЕСКОВАЧКОЈ ковид болници, у последња 24 часа, од последица заразе вирусом корона преминуле су две особе. Током викенда борбу са опаким вирусом изгубила су још четири пацијента, а тренутно је хоспитализовано 165 особа.

ЕПИДЕМИЈА КОВИДА 19 У ЛЕСКОВЦУ: У  болници за три дана преминуло шест особа

фото: И. Митић

У поменутом периоду примљено је 11, отпуштено је шест, а један пацијент је упућен у крушевачки Ковид центар. Од укупног броја хоспитализованих позитивно је 136, негативно 18, девет чека резултате, а две особе тестирање.

Према последњем извештају из „црвене зоне“ корона је била јача од двојице Лесковчанина, старих 64 и 77 година. У недељу су преминула још два пацијента из града на Ветерници. Умрла је жена, стара 82, и мушкарац стар 86 година, као и пацијенткиња из Власотинца, стара 78 година, док је у суботу живот изгубио шездесетпетогодишњи пацијента из села Цекавица, у општини Лебане.

Тренутно је на респиратору седам особа од којих је једна интубирана, а остале се налазе на неинвазивној механичкој вентилацији. Терапију кисеоником прима 126 људи.

На болничком лечењу је 114 пацијената из Лесковца, 27 из Власотинца, 17 из Лебана, по три из Бојника и Медвеђе и једна из Црне Траве.

Од почетка априла у лесковачкој ковид болници са последицама вируса корона нису се изборила 32 пацијента, а највећи број хоспитализованих ова болница имала је пре две недеље када се у њој лечило 197 особа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)