НЕМА КОРОНЕ МЕЂУ ОСУЂЕНИЦИМА: У Казнено поправном заводу у Ваљеву вакцинисано 46 затвореника

Б. П.

19. 04. 2021. у 14:42

НИЈЕДНА особа која се налази у Казнено поправном заводу за малолетнике у Ваљеву није инфицирана вирусом корона.

НЕМА КОРОНЕ МЕЂУ ОСУЂЕНИЦИМА: У Казнено поправном заводу у Ваљеву вакцинисано 46 затвореника

Фото: Б. П.

До сада је 46 пунолетних, скоро петина оних који у овој установи издржавају затворску казну примило вакцину против короне. Вакцинисано је 36 осуђених, осам притворених, те две особе које су прекршајно кажњене.


Од јула прошле године, осуђеницима је дозвољено да са члановима породица контактирају скајпом и вибером. У КПЗ за малолетнике у Ваљеву истичу да је циљ да се оствари додатна психосоцијална подршка током пандемије корона вируса.

- На тај начин, сачуван је хумани аспект извршења казне – кажу у овој установи. - Овај вид комуникације омогућен је помоћу таблет-уређаја, које је донирала немачка невладина организација “Хелп”. У нашој установи још пре проглашења ванредног стања у земљи донели смо низ мера ради превенције од ширења епидемије, које су још на снази.

Интензивно бринемо о здрављу осуђеника и притвореника, посебно имајући у виду да свакодневно примамо на десетине нових особа, који могу бити преносиоци инфекције корона вирусом. Они у карантину проводе 14 дана, како би се спречило ширење могуће инфекције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)